Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Project in de kijker: Viabuild

Recentelijk realiseerde Viabuild, één van de grote Belgische spelers in infrastructuurwerken, aan de Rupeltunnel in Puurs hun nieuw hoofdkantoor voor een totale investering van € 8 mio.

Deze site is een thuishaven voor hun 730 medewerkers, bestendigd enerzijds de organische groei die hen te beurt valt en anderzijds zijn de kiemen voor een florissante toekomst hier zeker gezaaid.

De centralisatie van 3 vestigingen resulteerde in dit architectonisch pareltje. Bouwheer en architect kozen bewust voor moderne, doch tijdloze architectuur verpakt in solide en duurzame materialen. Het was meteen duidelijk dat er voor de duurzaamheid van beton gekozen werd omwille van de waarde van het vastgoed op middellange/ lange termijn en er werd rekening gehouden met een Total Cost of Ownership in plaats van “korte termijn” naakte cijfers.

Aan visibiliteit is er trouwens geen gebrek, vanop de A12 (Brussel-A’pen) kan je er moeilijk naast kijken. De werken startten in januari 2018 en werden afgerond maart 2019. De stille, functionele werkruimtes, de vele landschapsburelen, het modern magazijn en de garage waar eigen materieel wordt hersteld ademen perfect de beoogde industriële stijl uit.

Het bouwwerk bestaat uit een footprint van 2.825 m² bestemd voor allerhande doeleinden en 2.822 m² verdieping waar de kantoren, sociale lokalen en archief gehuisvest zijn, een flinke halve hectare dus.

Willy Naessens Industriebouw stond  in voor funderingen, betonstructuur, wanden, dakwerken, , betonvloer en buitenschrijnwerk. Het strekt de architecten tot eer een ontwerp te hebben neergezet waarin het volledig eisenpakket van de bouwheer vervat zit, met een tijdloze architectuur als subliem resultaat.

 

Bouwheer: Viabuild NV

Architect: ants architecture & advice– Gaëtan Boulet

Oppervlakte: 2825 m² + 2822 m² verdiep

Structuur: Beton

Wanden: Kantoor – 28 cm glad beton  met 100 mm PIR (Reckli motief)

Dak Betonnen dakelementen voor de loods en dakwelfsels voor de kantoren.


Beeld: Viabuild - Bouwen aan Vlaanderen

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van de Willy Naessens Group. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.