Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Je logistiek gebouw: een multifunctionele ruimte

'Time is money’ in de logistieke wereld. Voor de bouw van een distributiecentrum of logistiek gebouw vertrekt Willy Naessens Industriebouw dan ook altijd vanuit een grondige projectstudie. Wij produceren de bouwelementen in eigen beheer, wat zich uit in een strakke planning. Resultaat? We werken al onze logistieke gebouwen en distributiecentra af in een ijltempo.

Distributiecentrum bouwen met prefab beton

Het gebruik van prefab beton biedt veel voordelen voor nieuwbouw in de logistieke sector en je distributiecentrum. Naast de hoge bouwsnelheid – en dus snellere doorlooptijd van een project – kenmerkt beton zich als duurzaam, oerdegelijk, inbraakwerend en brandveilig.

Duurzaamheid staat de laatste jaren hoger aangeschreven dan voorheen. De beschikbare gronden worden schaars waardoor er naar nieuwe vormen van ontwikkeling moet worden uitgekeken. We engageren ons om slimmer te bouwen voor je magazijn of opslagplaats. Hoogbouw is daar een uitstekende oplossing voor. Deze techniek wordt steeds vaker toegepast in de logistieke of distributiesector.

 

Cross-dock centrum: de logistieke oplossing

Steeds meer logistieke bedrijven kiezen voor een cross-dock centrum. Vooral door de forse stijging van pakjesleveringen. Voor deze logistieke werkwijze van je gebouw bouwen we vooral rechthoekig. Het logistieke gebouw dient ertoe om de goederen van het ene naar het andere voertuig te brengen. Vaak bevinden zij zich rond de steden om van daaruit de “last mile” af te leggen.

 

Naast een strategische ligging van logistieke gebouwen heeft ook een stijgende automatisatiegraad vooral een impact op het type distributiecentrum. Elke onderneming zoekt non-stop naar de optimale balans tussen groei en zekerheid, ambitie en veiligheid. Een doeltreffende logistiek en distributie staat of valt met de efficiëntie van de ondersteunende gebouwen. Hierbij moet steeds rekening worden gehouden met de uitbreidingsmogelijkheden van distributie- of opslagruimtes. Een cross-dock centrum laten bouwen is misschien voor jou de ideale oplossing voor je logistiek probleem.

Bouwplannen met je onderneming?

We helpen je graag verder met al jouw vragen. Contacteer ons vrijblijvend en samen bekijken we de mogelijkheden.