Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

10 doorslaggevende voordelen van prefabbeton als bouwmateriaal

Als je wil bouwen moet je heel wat knopen doorhakken: keuze architect, bouwpartner, bouwstijl enz. Wat het materiaal betreft kan Willy Naessens Industriebouw jou alvast heel wat kopzorgen besparen. Prefabbeton heeft namelijk vele voordelen: voordelig, kwalitatief, brandveilig en duurzaam. We leggen uit wat prefabbeton is en we zetten de tien voornaamste voordelen van prefab beton voor jou op een rijtje.

Prefabbeton is kostenefficiënt

De prefab-elementen worden in de fabriek onder optimale omstandigheden geproduceerd. Dat betekent meer controle, minder afval en dus… minder kosten. De kortere bouwtijd zorgt bovendien voor minder arbeids- en verplaatsingskosten en bij slecht weer is er minder oponthoud.

Prefabbeton is kwalitatief hoogstaand

Nóg een voordeel van de fabrieksomgeving: de gecontroleerde temperatuur, gespecialiseerde arbeiders en optimale productieomstandigheden dragen bij aan een hogere kwaliteit en detaillering. De prefab-elementen en betonelementen van Willy Naessens Industriebouw voldoen aan de voornaamste nationale en internationale normen.

Prefabbeton is veilig

Dankzij zijn sterkte is beton een bijzonder robuust en veilig bouwmateriaal. Gewapend beton voorkomt verder ook inbraak langs muren en daken. Betonnen wand- en dakelementen verhogen de inbraakwerendheid van uw gebouw.

Prefabbeton is brandveilig

De prefabbetonelementen bieden steeds 1 uur brandweerstand. De brandvaste prefabbeton-elementen bieden 1 uur brandweerstand zonder speciale behandeling of afwerking. Met een minimum aan technische ingrepen kan je een brandweerstand van 2 uur of 4 uur verkrijgen.

Willy Naessens Industriebouw analyseert de brandveiligheid volgens de specifieke noodzaak: de stabiliteit van de constructie (brandweerstand) en de compartimentering (voorkomen van brandoverslag).

Lees meer over brandveiligheid

Prefabbeton is efficiënt

Een prefabbouwsysteem impliceert een snelle montage. Je kan prefabwanden ook makkelijk verplaatsen bij een uitbreiding van de constructie. De regenwaterafvoeren worden standaard in de kolommen ingestort, wat de impact op beschadigde afvoerpijpen uitsluit en het plaatsen van rekken vereenvoudigt.

Prefabbeton is innovatief

Willy Naessens Industriebouw innoveert zijn producten en productiemethoden voortdurend om in te spelen op zeer specifieke wensen van klanten. Het inzetten van BIM en digitalisering zorgt voor een doordacht bouwproces.

Prefabbeton is veelzijdig

Wat de afwerking betreft zijn de mogelijkheden qua kleur, vorm en speciale effecten zo goed als onbeperkt. Zelfs het imiteren van houtstructuren in prefab-elementen is mogelijk.

Prefabbeton is duurzaam

Het leeuwendeel van de productie is volledig recyclebaar. Willy Naessens Industriebouw beperkt het goederentransport tot het minimum en beschikt over lokale productievestigingen. Prefabbeton-elementen helpen ook nog eens energie te besparen dankzij hun thermische massa.

Prefabbeton is thermisch inert

Betonnen wanden en daken bieden een heel hoge temperatuurinertie: de temperatuur binnen een gebouw daalt trager in de winter en stijgt trager in de zomer. Dat is goed voor het werk- en leefcomfort en bespaart verwarmings- en koelingskosten.

Prefabbeton is flexibel

Met betonnen prefab-elementen kan je zonder problemen tot 44 meter overspannen. Hierdoor heb je weinig kolommen in het gebouw en kan je de ruimte vrij en polyvalent invullen.

Bouwplannen?

We helpen je graag verder met al jouw vragen. Contacteer ons vrijblijvend en samen bekijken we de mogelijkheden.