Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

AET opent de grootste ‘single unit parking’ van België

Terminaluitbater Antwerp Euroterminal (AET) in Verrrebroek opende op 15 september officieel de deuren van zijn multilevel parkeergarage. Dankzij deze uitbreiding kan AET zijn rorocapaciteit verhogen met 25%.

Onder leiding van CEO Yves De Larivière nam AET de grootste ‘single unit’-parkeertoren van België in gebruik. De parkeergarage heeft een hoogte van 19 meter, is 430 meter lang, telt 6 verdiepen en is goed voor een stockage van 9.700 wagens. Op een werkelijk oppervlak van 25.000 m² kan zo de capaciteit van 170.000m² opslagruimte worden aangeboord.

Voor de bouw van de multilevel parkeergarage vertrouwde AET op een tijdelijke maatschap van Willy Naessens Industriebouw en Cordeel. De opbouw van de multilevel parkeergarage werd gerealiseerd in 13 maanden.

De vlotte oplevering van het gebouw kon mede tot stand worden gebracht dankzij de verticale integratie binnen de Willy Naessens Group. De parkeergarage bestaat uit betonnen prefabelementen, die in eigen fabriek werden vervaardigd en per truck werden aangeleverd vanuit de productiesites. Vervolgens werden de elementen ter plaatse gemonteerd, zeven montagekranen en twee paalmachines werden ingezet om de elementen op zijn plaats te zetten. De parkeergarage is vervaardigd uit 49.500 m³ beton 4.600.000 kg staal.

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van de Willy Naessens Group. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.