Contact
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Fabriek Logistiek opent zijn deuren!

Fabriek Logistiek, een initiatief van de Provinciale ondernemingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, heeft zijn deuren geopend. Het gebouw bevindt zich op de industriezone Tech Lane Ghent te Zwijnaarde. Fabriek Logistiek biedt bedrijven en onderzoekers de mogelijkheid om logistieke oplossingen in de praktijk uit te proberen.

De Design & Build realisatie van Willy Naessens Industriebouw, in opdracht van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM), heeft vandaag zijn deuren geopend.

Fabriek Logistiek is een walhalla voor iedereen die actief is in logistiek en supply chain. Bedrijven kunnen er met eigen personeel en goederen bestaande en nieuwe concepten rond magazijnwerk uittesten en vergelijken. De totale oppervlakte van dit Design & Build project is 8.800 m². Er zijn twee modulair in te richten ruimtes met testopstelling voor warehouseprocestechnieken gerealiseerd, die voor korte tijd kunnen worden gehuurd. De eerste module is 2.400 m² groot en bestemd voor de traditionele logistieke processen. De tweede module is 2.000 m² groot en gericht op processen in de e-commerce. Daarnaast realiseerde Willy Naessens Industriebouw ook opleidingscentrum dat verhuurd wordt aan de VDAB. Het opleidingscentrum is opgedeeld in 2 delen: een logistieke hal die als praktijkruimte dient van 2000 m² en ook een kantoorgebouw van 2.400 m², met leslokalen, kantoren en een uitgebreide cafetaria.

Duurzaam gebouw – BREEAM

Het volledige project is gerealiseerd met een uitermate duurzame betonstructuur, aangevuld met betonnen wand- en dakelementen. Deze keuze werd bewust gemaakt door het Design & Build-team van Willy Naessens Industriebouw en architectenbureau AAVO, om zo een hoge brandweerstand en een grote thermische inertie te kunnen bereiken. Het gebouw heeft een BREEAM Very Good-label en een Excellent-label op vlak van de technieken behaald. VK Engineering zat mee in het Design & Build-team en stond in voor dit certificatieproces. Om een verhoogde duurzaamheid te creëren, is er heel wat aandacht besteed aan het concept van de technieken. Zo werd er voor dit project bewust gekozen voor een hybride VRF-waterpomp die een hoger rendement combineert met een lage onderhoudskost en een hoge milieuvriendelijkheid.

Van A tot Z

Voor dit Design & Build project kreeg Willy Naessens Industriebouw de opdracht om alles van A tot Z uit te werken en te realiseren. De Willy Naessens Industriebouw toont zich op deze manier niet als een coördinatiebureau maar wel als een verticaal geïntegreerde bouwpartner die alles in eigen beheer uitvoert. Gaande van infrastructuur, ruwbouw, daken, aluminium schrijnwerk en technieken. “Het zijn de ervaren mensen van onze dochterondernemingen die elk aspect met het grootste vakmanschap uitwerken. Dit impliceert natuurlijk een totale ontzorging van de klant maar eveneens een snelle en vakkundige realisatie omdat iedereen op elkaar is ingespeeld.” aldus Thomas De Vogelaere, Algemeen Directeur van Willy Naessens Industriebouw.

Het is niet voor niks dat Willy Naessens Industriebouw dit logistiek gebouw realiseert. Willy Naessens Industriebouw heeft met zijn decennialange ervaring in de bouwsector een voorsprong als betrouwbare bouwpartner en uitstekende kennis over de eisen van een logistieke bouw. Voor de bouw van een distributiecentrum of logistiek centrum vertrekt Willy Naessens Industriebouw altijd vanuit een grondige projectstudie. We produceren alle bouwelementen in eigen beheer, wat zich uit in een strakke planning die we nauwkeurig opvolgen. We werken al onze logistieke gebouwen en distributiecentra in een ijltempo af!

Fabriek Logistiek toont niet alleen hoe het magazijn van de toekomst is ingericht, maar ook hoe het magazijn van de toekomst er uit ziet!

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van de Willy Naessens Group. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.